Werken bij de Politie?

De Politie speelt verschillende rollen in onze samenleving – en ze zijn allemaal even essentieel.
We zijn daarom voortdurend op zoek naar collega’s met de meest gevarieerde achtergrond.
We hebben niet enkel behoefte aan politieambtenaren (van agent tot commissaris), maar ook aan ondersteunend burgerpersoneel
zoals informatici, boekhouders, dokters, technici en andere specialisten.

Dus politieagent zijn houdt niet alleen in dat je moet rondrijden in een combi.

Hieronder kan je een artikel lezen over 2 mensen die vrijwilligerswerk doen bij de Politie.
Ze vertellen waarom het politiewerk voor hun voldoening geeft en welke taken zij moeten uitvoeren.
Ook vertellen ze welk gevoel zij hebben tijdens het uitvoeren van hun taken, hoe zij het ervaren.
Uit dit artikel kan je duidelijk concluderen dat er waarheid inzit in de uitspraak van de Politie:

“Voor gelijk welke functie garandeert de Politie jou een carrière met veel verantwoordelijkheden waarin je inzet beloond zal worden.”

Artikel 1 – ‘Politiewerk geeft mij veel energie’

ROTTERDAM – Als ze opnieuw voor de keus stonden een beroepskeuze te maken, dan zou het de politie worden. Daar zijn Albert Crezee (48) uit Stellendam en Sawieta Doekhi (51) uit Rotterdam, vrijwilligers bij de politie Rotterdam-Rijnmond, van overtuigd. „Ik krijg enorm veel energie van dit werk en dan hoeft het echt niet een dienst met actie te zijn”, zegt Crezee.

Politievrijwilligers bestaan al 60 jaar, maar ze zijn minder bekend dan bijvoorbeeld vrijwilligers bij de brandweer. Toch zijn bij de politie duizenden mensen in dienst die in in hun werkzame leven iets heel anders doen. Zo is hoofdagent Crezee ondernemer in verpakkingsmachines voor de bier- en frisdrankenindustrie. Doekhi werkte onder meer in winkels maar zit momenteel zonder werk. Daarom is ze nu 2 tot 3 dagen per week baliemedewerkster op het hoofdbureau.

„Na een informatieavond op Goeree-Overflakkee is het balletje gaan rollen”, vertelt Crezee. Hij wilde altijd al bij de politie, maar na een studie rolde hij het commerciële leven in. „Als je daar eenmaal in zit, stap je er niet meer zo gemakkelijk uit.” Hoe leuk dat werk ook is – hij reist regelmatig naar Italië – het werk bij de politie geeft hem de meeste voldoening. „Je bent met mensen en voor mensen bezig. Het gaat niet om de euro’s, maar om wat je voor mensen kunt doen.”

Zo redeneert ook Doekhi. Zij krijgt mensen met de meest uiteenlopende problemen of vragen aan de balie. Daardoor moet ze soms snel, kordaat en met empathie kunnen reageren. Zo kwam er kort geleden iemand aangifte doen van verkrachting. „Ze moest daarvoor niet bij mij zijn, maar dan wijs je zo’n slachtoffer niet direct naar een andere balie. Dan vang je diegene eerst even op.” De volgende dag kan het weer een crimineel zijn die aan de balie staat.

Crezee is volledig uitgerust als politieman. Verschil zie je niet en dat vindt de hoofdagent ook het beste. Dat is beter voor zowel de vrijwilliger als de betaalde kracht. „Zo ervaren mijn betaalde collega’s dat ook. Er is geen verschil; ik krijg alle vertrouwen.” De leukste diensten vindt hij de rondjes langs horecagelegenheden, omdat hij dan wordt uitgedaagd om soms snel en op verschillende manieren naar mensen op te treden.

Doekhi hoopt ooit door te stromen naar een vaste baan op het politiebureau. Crezee blijft ondernemer, maar zeker ook iedere week zijn uniform aantrekken om zijn vooral organisatorische ervaring bij de politie in te zetten.

Klik hier voor de link naar de website van het artikel

Vrijwilligerswerk? Ja!

Zoals je in het artikel hierboven kan lezen, kan je ook vrijwilligerswerk doen bij de politie.
Ik vind het bewonderingswaardig wat deze mensen doen, dat ze in hun vrije tijd
de mensen rondom hun willen helpen en beschermen. Ze zouden het eigenlijk nog duidelijker
kunnen promoten op hun website. Op hun website staat er nergens specifiek op dat je dit
soort werk ok kan doen. Ik vind dat ze op die manier een grote kans laten schieten, zo zouden ze
misschien meer mensen kunnen hebben.
Persoonlijk denk ik dat het heel leerrijk is om het te doen, ook zie je het aan de verhalen en
de beschrijving van de voldoening die ze uit hun werk halen.
In tijden zoals deze kunnen ze al helpende handen gebruiken die hun worden aangeboden!

Artikel 2-  ACV: “10.000 jobs bedreigd bij politie”
 20/10/15 – 09u42  Bron: De Tijd, Belga

De politie kreeg het begin september hard te verduren toen honderden
boeren in Brussel protesteerden. © photo news.

Politie Uit een nieuw hervormingsplan blijkt dat de politie massaal taken moet schrappen of uitbesteden aan bewakingsfirma’s en privébedrijven. Dat schrijft De Tijd. Volgens de christelijke vakbond ACV worden er 10.000 jobs bedreigd. Maar het kabinet van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) nuanceert het plan dat nu naar buiten komt.

Het ‘takenplan voor een gestroomlijnde politie’ kwam er in opdracht van Jan Jambon (N-VA), minister voor Veiligheid en Binnenlandse Zaken. De politie moet hervormd worden, en daarbij kijkt men vooral welke politietaken afgeschaft of uitbesteed kunnen worden.

Bewakingsfirma’s
 © belga.

Het plan suggereert dat bewakingsfirma’s politietaken kunnen overnemen. Ze mogen onder andere parkeerterreinen, uitgaansbuurten en recreatiezones bewaken en beelden van bewakingscamera’s bekijken. Ook patrouilleren in de winkelstraten en bijvoorbeeld in de Antwerpse Diamantwijk kan worden uitbesteed.

Andere politietaken kunnen efficiënter – of simpelweg verdwijnen. Onder andere signalering van incidenten op autowegen, politie te paard, verkeerseducatie en het begeleiden van illegalen naar hun land van herkomst behoren tot die lijst.

Het is veel te vroeg om te zeggen wat de uitkomst zal zijn van het kerntakendebat bij de politie. Dat zegt de woordvoerder van minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA). 

 “Het kerntakendebat is echt monnikenwerk. Een beslissing van de minister, die bovendien nog naar de ministerraad moet gaan, is pas voor over enkele weken of maaden.” In die zin is de berichtgeving prematuur.

“Onverantwoord”
‘Dit is een regelrechte aanval op de openbare sector’
Jan Adam, ACV

“Dit is een regelrechte aanval op de openbare sector”, reageert Jan Adam van het ACV. “Alleen al het plan om alle ondersteunende diensten bij de politie weg te halen, gaat over 10.000 jobs.” Adam meent dat het plan onverantwoord is: “De regering wil gewoon heel veel politietaken privatiseren. En finaal zullen ze niet goedkoper of performanter gebeuren. Er zal netto amper meer blauw op straat overblijven.”

Het document waaruit wordt geciteerd, dateert bovendien van 1 juli. Volgens het kabinet-Jambon gaat het om een “een van de vele tussentijdse werkdocumenten” die de revue gepasseerd zijn.

Minister Jambon benadrukt dat “alle stakeholders” geraadpleegd zullen worden en
dus bij de hervorming zullen worden betrokken.

 

Is het verstandig om dat te doen?

NEE

Ik ben van mening dat het geen slimme zet. Hoe kunnen ze nu zo veel jobs in gevaar brengen
en denken dat taken, zoals patrouilleringen op populaire plaatsen vervangen kunnen worden door bewakingscamera’s. Ten eerste kunnen ze op het moment van er een overtreding zou plaatsvinden niet direct ingrijpen. Ze zouden beelden hebben van de daders maar nooit op tijd ter plaatse zijn!
Ik denk ook dat het te lang zou duren nadien om informatie te verkrijgen, als je ter plaatse bent heb je
meer zaken waar je kunt op letten. Wat ze wel kunnen doen is ter versterking van hun leads, de filmbeelden beter analyseren. Maar om echt alleen beroep doen op bewakingsfirma’s, lijkt mij gewoon ondenkbaar.
Ik voel mij alleszins veel veiliger wanneer ik de Politie zie patrouilleren in de straten en wanneer ik
een politiecombi zie rijden.
Ook moeten ze denken dat het criminelen afschrikt, als ze hun zien lopen. Wat zou er dan gebeuren
wanneer ze weten dat al die jobs geschrapt worden?
We leven in een gevaarlijke wereld en ik vind dat alle beetjes helpen om de burger toch een veiliger
gevoel te geven. Zeker nu, na wat er allemaal net is gebeurd in Parijs. Meer patrouilleren lijkt mij
de boodschap!!

 

Artikel 3 – De Wever: “Politie heeft op juiste manier ingegrepen”

De Wever heeft het verslag van de politie doorgenomen en ziet daarin geen aanwijzingen dat er iets mis is gegaan. Integendeel, volgens hem is er op de juiste manier ingegrepen. “We zullen nog verdere informatie inwinnen, maar op basis van wat ik nu weet, heb ik geen enkele aanleiding om te zeggen dat de politie een fout heeft gemaakt”, zegt hij in “De wereld vandaag” op Radio 1.

“Ze (de politie, red.) zijn opgeroepen door het bewuste hulpcentrum voor een situatie die niet onder controle was. Ter plaatse hebben ze vastgesteld dat iemand zich verschanst had en met een wapen dreigde. Op het moment dat de betrokkene zichzelf begon te verwonden en dus een gevaar stelde voor zichzelf en voor iedereen die haar wilde benaderen, heeft men geoordeeld dat de beste oplossing om de situatie te neutraliseren het gebruik was van zo’n non lethal weapon.”

“Wat hadden de media gezegd als dat meisje zich levensgevaarlijk had gekwetst?”

Volgens De Wever is het logisch dat het Snelle Respons Team van de Antwerpse politie erbij gehaald werd omdat dat team speciaal opgeleid is voor dergelijke situaties. “Dit team heeft één missie: als er wapengeweld dreigt, dat neutraliseren met zo min mogelijk gevolgen. Dat is precies wat ze hier gedaan hebben. Ze hebben dat zeer goed gedaan, want het meisje heeft aan hun interventie enkel een blauwe plek overgehouden.”

De kritiek op de interventie is volgens De Wever dan ook onterecht. “Wat ik een beetje mis in die commentaren, is wat zij dan precies gedaan zouden hebben als ze ze in die situatie waren terechtgekomen. Wat hadden de media gezegd als dat meisje zich levensgevaarlijk had gekwetst, of een verzorger of een politieman had verwond?”

Dit team heeft één missie: als er wapengeweld dreigt, dat neutraliseren met zo min mogelijk gevolgen. Dat is precies wat ze hier gedaan hebben.

Bron: De redactie Artikel inval kinderverblijf

 

Juiste handelingen.

Na dit artikel gelezen te hebben en de andere bovenstaande artikels, zijn er mij een aantal
zaken zeer duidelijk geworden. Er zijn zo veel verschillenden afdelingen binnen de politie
wat hun elk ervaren maakt in een bepaalde situatie. Zoals in deze situatie was er een team
aanwezig die een opleiding had gekregen voor wanneer er een wapen in het spel is.
Sommige mensen reageerden negatief, op het feit dat ze een rubberen kogel hadden
afgevuurd op het 14 jarige meisje.
Ik ben het volledig eens met Bart De Wever, wat als  het meisje iemand anders zou
hebben verwond?
Mensen denken niet verder na, de Politie is er juist om de mensen in veiligheid te brengen
en beschermen tegen zichzelf. Het is mij duidelijk dat mijn beeld door deze opdracht
over de politie enorm is veranderd.
De politie maakt ook fouten, maar worden meer in het daglicht gezet met hun fouten,
dan over wat ze goed hebben gedaan !
Hoe moeilijk moet het niet zijn om mensen proberen te helpen die het allemaal beter weten
en je dan nog eens uitschelden.
Ze moeten ook de orde proberen te houden in rellen, zodat er zo weinig mogelijk schade is, niemand
die hun daar voor bedankt.

DUS bij deze, bedankt aan al de agenten die mijn leven tot nu toe veiliger heeft gemaakt!
And keep up the good work!

MvH009_politie

Artikel 4- Brusselse politie krijgt opleiding over holebi’s
en transgenders.

BrusselPolitieLessenHolebi

Brussel organiseert voor het derde jaar op rij een opleiding voor politieagenten omtrent homofobie. Daarbij leren de politiemensen onder andere omgaan met slachtoffers van holebi en trans foob geweld en het correct registreren en behandelen van homofobe klachten. Dat meldt initiatiefnemer Bruno De Lille, Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen.

“De politie of hulpdiensten zijn vaak de eersten die in contact komen met de slachtoffers na het geweld en net daarom is hun kennis en ervaring op dit vlak zo belangrijk. Iemand opvangen die net werd aangevallen om wie hij of zij is, is immers niet eenvoudig ”, benadrukt Bruno De Lille.

De opleiding is bestemd voor de politiemensen die als eersten in contact komen met de slachtoffers van holebi- en transfoob geweld. Dat kan aan het onthaal zijn, bij de slachtofferhulp maar ook tijdens interventies op straat. De focus ligt telkens op de homo- of transfobe daad op zich, niet op het slachtoffer. Niet enkel holebi’s of transgenders kunnen dus slachtoffer zijn, maar evengoed heteroseksuele mensen die bijvoorbeeld verkleed zijn zoals bij de recente verkrachting van de HUB-student. Het programma van de opleidingen is dan ook gevarieerd. Er worden bijvoorbeeld richtvragen meegegeven voor tijdens een eerste verhoor. Tijdens een rollenspel leren de agenten adequaat te reageren en wisselen ze ook ervaringen uit.

Verder zal men ook aandacht schenken aan transgenders. Het onderscheid vrouw/man is complexer voor transgenders. “Het is voor de politie niet altijd even evident om te weten hoe ze die personen moeten aanspreken. Ze krijgen een aantal tips om de sociale omgang met de transgenders respectvol te laten verlopen”, aldus de staatssecretaris.

Bron: http://holebi.info/phpnews/kortnews.php?action=fullnews&id=10615

Aandacht voor elk individu!

Zelf wist ik niet dat ze zo ver nadenken over wat de mensen juist nodig hebben.
Is het misschien wat te vergaand? Ergens is het wel goed dat ze met iedereen rekening
houden, maar is het door commentaar of gewoon omdat ze het zelf willen. Dat weet ik niet
juist. Ik vind het echt ongelooflijk dat ze zelf een speciale dienst hebben die deze speciale gevallen
behandelen, aangezien zij een speciale opleiding hebben gekregen om dat soort zaken te behandelen.
De zin die hieronder staat heb ik overgenomen uit het artikel om nog maar eens te benadrukken hoe
de politie meedenkt met de mensen (proberen toch) die zich in zo’n situatie bevinden.

De politie of hulpdiensten zijn vaak de eersten die in contact komen met de slachtoffers na het geweld en net daarom is hun kennis en ervaring op dit vlak zo belangrijk. Iemand opvangen die net werd aangevallen om wie hij of zij is, is immers niet eenvoudig ”, benadrukt Bruno De Lille.

Verder vind ik het goed dat er een artikel over is verschenen, maar ik ben wel van mening dat ze dat meer mogen doen. Ik denk dat er een groot deel van de mensen niet op de hoogte zijn van maatregelen zoals deze. Het lijkt mij een slim idee om een site aan te maken met alleen artikels op over de nieuwe maatregelen die de Politie neemt. Nu hebben ze wel een site met een categorie ‘Nieuws’, maar daar staan meer zHet zou ook slim zijn om zaken zoals hierboven te vermelden.

Artikel 5 – Politie verspreidt opsporingsbericht voor verdachte aanslagen

parijs

De identificatie van de zeven zelfmoordterroristen in Parijs verloopt bijzonder moeizaam omdat er zich zes opgeblazen hebben. Toch heeft de Franse politie al één naam genoemd: Omar Ismail Mostefai. Er is ook een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd tegen de 26-jarige Abdeslam Salah.

Stilaan raken details bekend over de daders van de aanslagen in Parijs vrijdagavond. Drie Franse broers die in België wonen worden genoemd in het onderzoek naar de aanslagen. Een van hen is omgekomen, een andere is ondervraagd en vrijgelaten en de derde is spoorloos. België heeft tegen die laatste een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd, zo meldt het federaal parket. 

HOEVEEL ZELFMOORDTERRORISTEN?

De Franse procureur zei dat zeven terroristen tijdens de aanslagen zijn omgekomen. Ze zouden in drie teams gewerkt hebben. Drie van hen hebben zich buiten het voetbalstadion opgeblazen. Een liet zijn bomvest ontploffen bij het restaurant Le Comptoir Voltaire en drie terroristen kwamen om in de concertzaal Bataclan. De autoriteiten hebben drie van hen geïdentificeerd door hun vingerafdrukken. Het gaat om de 29-jarige Fransman Omar Ismail Mostefai en twee Fransmannen van 20 en 31 jaar oud die in België leefden.

NAMEN?

Eén van de terroristen die het vuur opende in concertzaal Bataclan, en zich vervolgens opblies, is Omar Ismail Mostefai. De Fransman van 29 jaar was reeds veroordeeld voor acht kleine criminele feiten en stond sinds 2010 bij het gerecht bekend als geradicaliseerde moslim. Hij kon worden geïdentificeerd op basis van zijn vingerafdrukken.

Volgens een bron dicht bij het onderzoek bezocht Omar Ismail Mostefai regelmatig de moskee van Lucé, in de buurt van Chartres. De onderzoekers proberen ook te achterhalen of hij vorig jaar naar Syrië is getrokken. In totaal zijn er al zes mensen uit de omgeving van Omar Ismail Mostefai opgepakt. De vader en de broer van de man zijn zaterdagavond opgepakt na huiszoekingen. De vader woont in Romilly-sur-Seine, ten oosten van Parijs in de buurt van Troyes, en de broer in Bondoufle, ten zuiden van de hoofdstad. De 34-jarige broer was zich in de loop van de avond zelf op het politiekantoor van Créteil gaan aangeven. Hij is naar verluidt met verstomming geslagen over de betrokkenheid van zijn broer bij de aanslag in de Bataclan. Beiden zouden al jaren geen contact meer hebben gehad, ‘vanwege familiale redenen’. De familie telt nog twee andere broers en twee zussen, maar ook met hen heeft hij geen contact meer. Zijn echtgenote begrijpt niet waarom haar man is opgepakt.

The Washington Post heeft de namen van drie daders vernomen van een ‘Europese bron bij de veiligheidsdiensten’: de Franse broers Ibrahim en Salah Abdeslam, en een derde man Bilal Hadfi. Volgens de krant leefden ze alle drie in België.  De Franse politie bevestigt dat ze op zoek is naar de 26-jarige Abdeslam Salah. Hij is in Brussel geboren en gevaarlijk, zo meldt het opsporingsbericht.

Bron: http://www.standaard.be/cnt/dmf20151115_01971070

De politie is noodzakelijk overal.

Wat er in Parijs is gebeurd is nog maar eens een bevestiging dat de politie niet te missen is. Doordat we hun hebben kunnen ze de daders opsporen, wij als gewone burger zijn niet in staat om zoiets te doen.
Al de artikels hierboven maken het mij duidelijk dat ze nog steeds niet met genoeg zijn en ze dus ook niet zo’n belangrijke rollen moeten gaan schrappen want bewakingscamera’s kunnen terroristische aanslagen niet voorkomen. Patrouilleringen kunnen dat niet voorkomen, maar wel deels. Blauw op straat zorgt voor minder misdaad!

Lijkt dit een uitdaging voor jou?

Als al het bovenstaande jou doet snakken naar meer, aarzel dan
zeker niet om onze website te verkennen en ontdek ons verrassend
en uitgebreid jobaanbod. Als je het artikel leest over de bedreiging die we nu
moeten aangaan, kunnen we alle gemotiveerde jonge, gedreven mensen gebruiken.

Klik hier en ontdek ons aanbod!

twitter-en-politie-stop-of-ik-tweet